Premià de Dalt, recull gràfic.1988

Premià de Dalt, recull gràfic. Patrimoni històric-artístic.

Indrets i elements d’interès especial.

Llocs i moments de la nostra història.

Premià de Dalt, és una vila amb un índex de llocs d’interès, catalogats, prou important: en corresponen pràcticament 1 per cada 70 habitants.

Introducció.

Valerià Pujol

La vida dels pobles és construcció i destrucció, és realitat present, projecte de futur i memòria del passat. La vida dels pobles és un atzar i una necessitat. És una geografia i uns homes. Un paisatge i un paisatge. I damunt d’aquesta geografia, aquest homes han anat deixant les seves empremtes, s’han projectat, s’han retratat en les pedres, en les parets menys en els miralls de les cambres immenses. I han fet cases, monuments, llocs d’esbarjo, fàbriques, tallers, esglésies, palaus….Com una arquitectura per jugar de grans, com un mecano…

Damunt la pell de la nostre geografia queda allò que hem anat construint tot congelant el temps. Cases sense importància, que no serveixen per res més (i es molt) que per aixoplugar-nos, construccions funcionals sense pes, sense cor, sense sang. Però després hi ha allò que ens defineix, que ens guarda la memòria i ens lliga als nostres orígens. Aquelles planes del nostre poble escrites materialment, amb tinta esborrable, que són una antologia suficient del nostre viure. Allò que tenim el deure de conèixer i fer conèixer.

L’EQUIP DE REDACCIÓ DE L’OPINIÓ DE PREMIÀ DE DALT

© 2021 L’Opinió – B-2438-81 – Es permet l’ús dels textos citant la procedència.

Com valoreu aquesta iniciativa?

Feu clic a una estrella per puntuar-la.

Puntuació mitjana 4.7 / 5. Recompte de vots: 3

Fins ara no hi ha vots! Sigues el primer a valorar aquesta publicació.